Salut! Momentan nu ai nici un produs adaugat in lista de favorite. Fa-ti propria selectie de mobilier YUKA accesand una din sectiunile:

Newsletter

Afla ultimele noutati si informatii despre oferte.

Organizarea BUCATARIEI in zone de depozitare si lucru

Un spatiu mai ergonomic si confortabil

Studiile au aratat ca in medie, zilnic, in bucatarie au loc peste 360 de operatiuni individuale de apucare, intindere, lucru si deplasare.

Astfel, in 20 de ani se strang circa 2,6 milioane de astfel de activitati, consumatoare de timp si energie. Din acest motiv, multe persoane considera lucrul in bucatarie o povara. Daca la fiecare dintre aceste activitati s-ar putea diminua efortul, timpii morti si distantele parcurse, ar rezulta o economie substantiala de timp si energie ce ar putea transforma timpul petrecut in bucatarie, din corvoada in placere!

YUKA MOBILI vine cu solutii inteligente de depozitare si organizarea a spatiului, astfel incat tu sa-ti pastrezi timpul pentru lucrurile care conteaza, iar gatitul, spalatul vaselor sau curatarea suprafetelor sa le practici usor si rapid, asemenea unor hobby-uri.

Organizarea BUCATARIEI in zone de depozitare si lucru

Provizii

In aceasta zona a bucatariei se depoziteaza bunuri consumabile tipice ca orez, conserve, paste fainoase, dar si alimente refrigerate.

Organizarea BUCATARIEI in zone de depozitare si lucru

Pastrare

Aceasta zona a bucatariei este folosita pentru pastrarea bunurilor de folosinta, cum ar fi farfurii, pahare, tacamuri.

Organizarea BUCATARIEI in zone de depozitare si lucru

Curatenie

Pe langa chiuveta si masina de spalat, aceasta zona ofera spatiu pentru cosul de gunoi, dar si pentru detergenti si ustensile de curatat.

Organizarea BUCATARIEI in zone de depozitare si lucru

Preparare

Aceasta portiune reprezinta zona principala de lucru a bucatariei. Majoritatea activitatilor de pregatire si preparare se desfasoara in aceasta zona. Ustensilele de lucru, blaturi de taiat, cutite, mirodenii, dar si multe alte obiecte necesare prepararii, trebuie pastrate in mod optim, in apropierea suprafetei de lucru.

Organizarea BUCATARIEI in zone de depozitare si lucru

Gatit

Aceasta zona a bucatariei include plita, cuptorul, hota, cuptorul cu abur sau cu microunde, oalele, cratitele, ustensilele de gatit si formele de copt.

Organizarea BUCATARIEI in zone de depozitare si lucru

Nivele de depozitare

In general, bunurile folosite foarte des ar trebui depozitate in extrageri rapid si usor accesibile, aflate direct sub blatul de lucru precum si pe primul nivel al dulapurilor superioare. Obiectele folosite mai rar pot fi asezate pe nivelul cel mai de sus al dulapurilor superioare si in partea cea mai de jos a dulapurilor inferioare. Acest mod de repartizare economiseste timp pe parcursul muncii zilnice din bucatarie.

Organizarea BUCATARIEI in zone de depozitare si lucru

Forme de bucatarii

In functie de cerinte si marimea incaperii, bucatariile sunt proiectate intr-o multitudine de forme diferite. Exista bucatarii in forma de U, bucatarii cu insula sau bucatarii in forma de G. Se pot realiza insa fara probleme si bucatarii in forma de L, liniare sau cu opt doua randuri. Organizarea bucatariei poate fi folosita in toate formele. Astfel, spatiul disponibil este utilizat in mod optim, iar calitatea miscarii este sensibil sporita.

bucatarie
Zone
Nivele
Forme
Provizii
Pastrare
Curatenie
Preparare
Gatit
Bunuri depozitate folosite foarte des
Bunuri depozitate folosite des
Bunuri depozitate folosite foarte rar
Bucatarie in forma de U
Bucatarie in forma de L
Bucatarie in doua randuri
Bucatarie cu insula
Bucatarie in forma de G
Bucatarie liniara
  • Zona de provizii
  • Zona de pastrare
  • Zona de curatenie
  • Zona de preparare
  • Zona de gatit